Historien bag GUX-Aasiaat

Atuarfik Schultz-Lorentzen (den gamle folkeskole) blev indviet i august 1974. Da den gamle folkeskole, Gammeqarfik, var blevet for lille til alle eleverne, var det blevet nødvendigt at bygge en ny skole. Bygningen til den nye skole, er tegnet op så den egner sig som folkeskole.

Skolen blev dog ikke bygget færdigt, at den anden bygning, som skulle rumme faglokalerne blev droppet, og det skyldes at antallet af elever alligevel blev mindre. Op til 1980´erne blev dansksprogede og grønlandsksprogede elever adskilt, og da den nye skole blev bygget, var det kun grønlandsksprogede elever, der gik der, og en masse nyuddannede grønlandske lærere blev ansat.

I 1987 blev det indset at byen kun havde brug for en folkeskole, og derfor blev Schultz-Lorentzen-skolen til det nye gymnasie, og gu-elever, der før i tiden havde lokaler i den gamle folkeskole, Gammeqarfik, kunne nu flytte ind til Schultz-Lorentzen-skolen.

Som årene gik, blev det nødvendigt at renovere bygningen, og man startede renovationen, og bygningen af udbygningen i 2014, hvor man et par år efter, den 22. februar 2016, holdt indvielse af den.

Skrevet af: Geråe Joelsen, Rea Olsen, Paneeraq Thygesen og Aviannguaq Jørgensen, 2.o, 2015/16
Kilde: ”Aasiaat ukiuni 250-ni”.