Studieretninger

Grundforløbet

Grundforløbet tager et halvt år. Grundforløbet er ens for alle fire GUX-skoler. På grundforløbet har du fagene grønlandsk, dansk, engelsk, matematik, kulturfag, science, studiemetodik og idræt. Efter grundforløbet starter du på din studieretning.

Studieretningsforløbet

Studieretningsforløbet tager 2,5 år. Der er i alt otte overordnede studieretninger at vælge mellem. Du skal vælge en studieretning, når du ansøger til gymnasiet, men det er ikke bindende. Du skal først træffe et bindende valg efter grundforløbet.

Fagenes niveauer

Fagene udbydes på forskellige niveauer, nemlig A, B og C. Der bliver stillet de højeste krav i fagene på A-niveau er de højeste, mens man bliver mødt med lavere krav i fagene på C-niveau. Fagenes niveauer fremgår i beskrivelserne af studieretningerne.

Valg af studieretning

Du skal vælge en studieretning, inden du starter på uddannelsen. Den skal skrives på ansøgningsskemaet til den gymnasiale uddannelse. Studieretningen kan vælges efter interesse og evner. Du skal som udgangspunkt vælge en studieretning på gymnasiet i din hjemkommune. Kun hvis den ønskede studieretning ikke udbydes af gymnasiet i din hjemkommune, kan du søge på et gymnasium i en anden kommune. Fx hvis du bor i Qeqqata Kommunea og søger studieretningen Handel og økonomi i Kommune Kujalleq.

I tabellen ses hvilke studieretninger, der udbydes i hvilke kommuner. Bemærk, at der kan udbydes flere udgaver af den samme studieretning – eksempelvis tre teknisk naturvidenskabelige studieretninger i Sisimiut.

Her er de studieretninger, som tilbydes i GUX-Aasiaat