I år sætter GUX fokus på den gode studiestart. Som noget nyt har skolens kollegiepædagog oprettet en mentorordning, hvor elever i 1.g sættes sammen med 3. g elever, der skal hjælpe dem med at finde rundt og svare på spørgsmål om stort og småt.

 

Et andet nyt initiativ i år har været at alle nye elever på GUX-Aasiaat fået udleveret en lille startpakke ved ankomst til skolen. I den har eleverne bl.a. fået studieredskaber som en notesbog, kuglepen, overstregningstusch og post-it. Startpakken indeholder også en USB, som Grønlandsbanken gavmildt har sponsoreret.

Da meget af skolens undervisning i dag foregår elektronisk via Smartboards og computere, så er en USB en god og nem måde at opbevare noter og opgaver på. Sundhedsplejen i Aasiaat har bidraget med prævention og information om et sundt sex-liv. Hele startpakken er samlet i en praktisk rygsæk-pose, som eleverne kan bruge til idrætstøj eller bøger.

 

Derudover gentager vi i år mange af de populære intro-aktiviteter som telttur i fjeldet, by-løb og morgensamling med besøg fra byens institutioner og virksomheder. Vi håber, at det alt sammen kan bidrage til at give vores nye elever en rigtig god start på deres tid her på GUX-Aasiaat.