unnamed-5150 entusiastiske gymnasieelever deltog fredag formiddag i et vælgermøde på GUX Aasiaat. Fire partier deltog i mødet, der kom i stand i forlængelse af KNRs valgmøde i Aasiaat torsdag aften.

Partierne fik mulighed for at indlede og afslutte mødet, hvor de kunne præsentere deres politik for de unge vælgere, men hovedparten af mødet gik med at besvare spørgsmål fra skolens elever, hvoraf mange er førstegangsvælgere.
Der blev klappet og piftet højlydt af både spørgsmål og svar, og der var i det hele taget en fin stemning under mødet, der blev styret af Hjørdis Stæhr, en af skolens 3. g elever.

Inden mødet blev der ved håndsoprækning stemt på partierne, og ved mødets afslutning blev der stemt igen. Mest bemærkelsesværdigt var det, at Partii Naleraq og Siumut vandt mange stemmer i løbet af den times tid, som mødet varede. Omvendt mistede Demokraterne mange stemmer, men de havde heller ikke haft mulighed for at deltage. Endelig var der en del elever, der på trods af de mange argumenter fra partierne ikke havde besluttet sig for, hvor krydset skal sættes.

Efter mødet stillede politikerne op til selfies, inden de med den afgående landsstyreformand Kim Kielsen i spidsen hastede videre til næste event i valgkampen.

 

Afstemning

Før Efter
Inuit Ataqatigiit 17 16
Siumut 15 30
Partii Naleraq 2 24
Demokraterne 19 8
Atassut 0 1
Nunatta Qitornai 1 0
Samarbejdspartiet 2 0