Forfatter Niviaq Korneliussen holdt foredrag om det at være homoseksuel i dagens Grønland. Foredraget blev holdt i en uhøjtidelig tone, tilføjet en masse humor.

– jeg er meget spændt, for det er første gang jeg skal holde foredrag udenfor Nuuk og Danmark. Og jeg er meget overrasket over at se, at der er dukket så mange op, lægger Niviaq ud med. Over 100 personer har fundet vejen til GUX-Aasiaat, den aften.

Hun er egentlig ikke her for at snakke ret meget om sin succes-debutroman Homo Sapienne, men om det, at være homoseksuel i dagens Grønland.

Niviaq fortæller om den tid, hvor hun blev klar over, at hun var lesbisk, og skulle fortælle sin familie og venner det. Det har ikke været let. Men jo længere tid der gik, blev hun mere og mere opklaret med det, og accepterede, at hun var som hun var, og det hele blev lettere.

– jeg har gjort op med mig selv, at jeg er som jeg er, og jeg accepterer mig selv som jeg er. Og jeg føler mig accepteret. Men jeg går også meget op i at acceptere andre, som de er – også selv om de tænker anderledes end jeg gør, siger Niviaq Korneliussen.

Mange elever gjorde udtryk for, at foredraget var et friskt pust i dagligdagen og undervisningen. Foredraget blev arrangeret af Folkebiblioteket i Aasiaat.